Tuesday, February 19, 2013

Tilannepäivitystä

Täällä ollaan nyt puolisentoista kuukautta vietetty ja oma ratsastus ei sinänsä ole kehittynyt siinä mielessä etten ole oppinut mitään uutta, mutta kädet ja istunta on hiljentynyt huomattavasti ja ryhti parantunut. Ensimmäinen tamma synnyttää varmaan parin viikon päästä ja valmistelut ovat jo käynnissä, kirjoitan huomenna tarkemman kuvauksen synnytysvalmisteluista. Etelä-Afrikkalainen Claire, kestä on tullut todella hyvä ystävä mulle, lähtee harmikseni Saksaan parin viikon päästä ja tänne tulee uusi working student Englannista... paikan omistaja puolestaan aiheuttaa mulle kiltisti sanottuna harmaita hiuksia, mutta koska hevosmaailma on jo täynnä paskanjauhajia en jaksa puhua ko. ihmisestä pahaa julkisesti ja vajota samalle tasolle. Positiivista on sentään, että rakas poikaystäväni tulee viikon päästä tänne ja mennään muutamaksi päiväksi Fort Myersiin tapaamaan mun entistä isäntäperhettä kenen luona olin vaihtarina 2008!!! Jee.

Treeneissä menee paremmin Benten, Frenchyn ja Rayn kanssa. Bentellä kävi taas kiropraktikko toissapäivänä ja se liikuu taas huomattavasti paremmin eteen. Tein tänään sillä Siirtymisbingoa(!) joka on muuten sairaan hauskaa jos kaveri tai valmentaja on bingoemäntä. Eli mene uralla tai ympyrällä ja bingoemäntä huutaa "valmistele!" jolloin valmistelet hevosen johonkin siirtymiseen muttet itse edes vielä tiedä mihin. Pari askelta valmistelun jälkeen emäntä huutaa käskyn joka on toteutettava 2 askeleen kuluessa. Vaihtoehtoja:
-Pysähdys
-käyntiin
-raviin
-laukkaan
-lisää
-kokoa

Eli emäntä huutaa "valmistele" (valmistelet) "LAUKKA" (laukkaan) "valmistele" (valmistelet) "KÄYNTIIN" jnejne. Oikeesti lisää tosi paljon omaa reagointinopeutta ja kiinnittää hevosen keskittymiskyvyn kun ei tiedä mitä seuraavaksi, ja juju piileekin hyvässä valmistelussa. Tein tätä mutta vähän huijasin kun olin oma bingoemäntäni.... Bentellä ainakin tuntui olevan hauskaa. Ray puolestaan saa lihaksia päivä päivältä enemmän ja se on nyt ratsastettu läpi kaikissa askellajeissa, mutta on muuten niin hemmetin hankala sekä maasta käsin että ratsain... varmasti hankalin hevonen kenen kanssa olen tehnyt töitä, se on perinyt Rubenin paskan asenteen jonka lisäksi se on vielä lellitty piloille. Toisaalta hyvä kouluttaa sitä, koska uskon vahvasti kenen tahansa muun hevosen olevan iisi kouluttaa tuon jälkeen!!!


No comments:

Post a Comment