Thursday, January 17, 2013

1 Viikko takana

...ja tuntuu, kuin olisin ollut täällä kuukauden! Sekä hyviä ja huonoja juttuja tapahtunut niin täällä kuin kotosuomessakin. Askareet on helppoja ja suht kivoja, mutta päivät samanlaisia ja välillä on tylsää. Eilen Rayn (orpovarsa) kävi kehnosti kun yritettiin ihan vain taluttaa sitä kentällä Clairen kanssa... se yritti lähteä käsistä, potki ja hyppi kohti, ja kun pistin sen peruuttamaan se haukkasi mun olkapäästä palan!! Eikä edes korvat luimussa. Niin vaarallista, kun iso hevonen ei tajua satuttavansa. No, suutuin sille ja pistin kuriin vallan kovalla kädellä, niinkuin Gina oli neuvonut, ja se alistuikin kahdeksi sekunniksi kunnes yritti taas räplätä suullaan mua ja liinaa. Se ei vaan pysty olla sekuntiakaan tekemättä jotain; pakko räplätä liinaa, kuopia maata, rapsuttaa, heiluttaa päätä... Joten Gina soitti jollekin Cowboylle joka tekee ongelmahevosten kanssa töitä. Hän ehdotti sellaista hevoskuiskaajameininkiä nimeltä "thinking tree". Eli hevonen sidotaan puuhun kiinni viikon verran n. 8h päivässä sen yläpuolella roikkuvaan oksaan. Se saa toki juoda ja syödä, mutta muuten ei oikein voi liikkua järkevästi mihinkään suuntaan. Jos se tappelee, se tappelee vain itseään vastaan. Ilmeisesti monet hevoset oppivat kärsivällisyyttä ja nöyryyttä tällä tekniikalla. Hmm..

No, kotona Pradalla on käynyt kahdesti nyt fyssari/hieroja Annika Tähtinen joka hoiti sitä syksyllä vanhan lantiojumin takia. Vanha ongelma nosti vähän päätään joulukuussa, joten kutsuin Annikan ja ilmeisesti Pradan selkälihakset ovat heikossa kunnossa ja suositteli parin viikon ratsastuskieltoa. Vähän kyllä ihmetyttää, sillä juuri ennen kuin lähdin tein koottua raviakin joka meni todella hyvin. Ei hevonen, jonka selkälihakset on niin huonossa kunnossa kuin annettiin olettaa tekisi sellaisia harjoituksia hyvällä menestyksellä, jonka lisäksi oon treenannut eteen-alas PALJON. Hmm x 2...

Käytiin eilen Floridan "maastoissa". Täällä ei siis ole MÄEN MÄKEÄ, tämä on niin lättänä mesta ettei mitään rajaa :D Kävin Bentellä (friisiori) ja Claire meni 4v Dewiellä, jotka kummatkin sätkyili kaiken maailman koiria, tuulimyllyjä, naapureita, postilaatikoita... Tiet oli tosin tosi mukavia, semipehmeetä hiekkaa eikä yhtään autoa. Jos nyt kuitenkin pysyttelen tässä kouluratsastuksessa. Tänään on vapaapäivä ratsastuksesta kun käydään Wallmartissa ruokaostoksilla ja pestään kaikki satulat ja suitset.

Myöhemmin juttua Bentestä ja Frenchiestä.

No comments:

Post a Comment