Tuesday, January 15, 2013

Treeniratsut osa 1 - Churchill

6 päivää täällä nyt olleena olen jokaisena päivänä mennyt 5v ruunalla, joka on Ginan tulevaisuuden FEI-kilparatsu. Churchill ja sen täysveli Dewie, joka on vuoden nuorempi, on mun ja Clairen treenauksessa sen aikaa kun Gina kisaa vielä nykyisellä ratsullaan Voytilla. Oon keksinyt Churchillille täysin osuvan lempinimen - Chilli - koska sitä se todellakin on! Ikäisekseen todella helppo käsitellä ja rento ratsastaa. Se on tosin ihan hirveessä lihaskunnossa vielä, eikä todellakaan tarpeeksi läski. Ekalla kerralla meni todella huonosti, sillä en ollut mennyt juuri muilla hevosilla kuin Pradalla piiiiitkään aikaan ja se on tosi erilainen Pradaan verrattuna; iso, puree kuolaimeen paljon ja aavistuksen kuuro pohkeelle. Ensin en oikeestaan tykännyt siitä yhtään, mutta Gina piti yhen tunnin sen kanssa pari päivää sitten jonka jälkeen on mennyt paremmin. Käynti-ravisiirtymisen on Chillille tosi vaikeita jostain syystä ja se koittaa koko ajan ennakoida ratsastajan apuja ja heittää pään ylös jollei valmistele todella huolellisesti siirtymistä. Eilen se meni jo todella paljon paremmin, tänään otettiin videota ja tietenkään ei mennyt silloin yhtä hyvin...mutta näkeepähän vähän sellaistakin ratsastusta joka ei mene ihan putkeen ja miten se korjataan.

Huomasin eilen, että kuolaimeen pureminen johtuu aika pitkälti siitä että ulko-ohja ei ole tarpeeksi tiukalla. Jos ulko-ohjaa ei ole, koitan kompensoida sisäohjalla ja silloin se nappaa kiinni. Chillillä on hieno ravi, mutta takajalat tuppaa laahustamaan niinkuin Dewielläkin, joten harjoittelin eilen vähän kokoamista joka vähän auttoi. Toisaalta ei voi tehdä kuin pieniä pätkiä koottua työtä koska lihaskunto on mitä on, mutta pakko tuo on saada tietoiseksi takajaloistaan ja kuntoa kohottaa jos jotain kisatuloksia pitäisi saada! Gina meinaan haluaa, että minä ja Claire kisataan Chillillä ja Dewiellä, mutta Dewiellä on välillä kivuliaita kasvuspurtteja joten koulutus on aika katkonaista.

Chillin hyviä puolia on todella iso yliastunta käynnissä joka näkyy myös väistöissä ja avossa. Ravi, kunhan saadaan nuo takajalat irtoamaan maasta, tulee olemaan erinomaista varsinkin lisätyssä ravissa. Huonoja puolia on hieman epäsopusuhtainen pää-kaula, ennakointi, siirtymiset. Suu on saatava tasaiseksi. Omaa istuntaa on ehdottomasti kehitettävä vielä, varsinkin olkapäät on ihan lysyssä ja ohjat ei meinaa pysyä lyhyinä. Tuo satula on muuten kamala, ei sovi hevoselle yhtään ja pakottaa ratsastajan nojaamaan vähän eteen... Huomenna ravi-laukkasiirtymiset.
Video on siis ensimmäinen osa tulevista treenivideoista, haluan nähdä edistyksen omilla silmilläni. Jatkossa myös toivottavasti laadukkaampaa kuvaa. 

No comments:

Post a Comment