Wednesday, January 16, 2013

Jalostusoriit 1/4 - Donny

Jenkeissä on hirveä kilpailu siitosoreista Eurooppalaisten orien kanssa. Orien omistajat häviävät helposti ulkomaalaiselle "maailmanluokan" oriille, joten Ginalla on käynnissä kunnon markkinointi, promous ja hintadiilit. Meillä on siis 4 oria; 2 kouluoria (Donny ja Ruben) 1 friisiläinen (Bente) ja 1 Celle Francaise esteori (Frenchy).

Donny, eli Don De Marco, on 165cm musta 7-vuotias Donnerhallin velipuoli, joka tekee siitä ainoan Donnerwetterin siitoskäytössä olevan jälkeläisen Yhdysvalloissa. Ne jotka eivät tiedä kuka on Donnerhall voivat hetken hävetä ja sitten Googlettaa. Donny olisi upea ori, mutta sen ratsastus jätettiin kesken vuodeksi koska Gina muutti Georgiasta Floridaan ja ei ollut aikaa jnejnejne huonoja tekosyitä jättää hieno hevonen seisomaan. Nyt Claire (ja lähitulevaisuudessa myös minä) ratsastaa sillä ja kohottaa kuntoa nollasta. Sillä on kuulema paha tapa hyppiä pystyyn, tosin, mutta maasta käsin se on aivan mielettömän herttainen! Ei se turhaan saanut oritestissä 9.5 pistettä luonteesta. 5/6 tammasta on tiine Donnylle ja yksi tulee vielä olemaan.

Ginan bisneksessä on tosin se hyvä, että siementen hinnoilla on joustamisen varaa, koska sperma kerätään täällä itse ja tammat ultrataan itse. Eläinlääkärikuluissa säästää hurjasti! Jotkut orien omistajat ovatkin olleet närkästyneitä Ginan hintadiileistä, koska joutuvat itse käyttämään lääkäreitä jne välikäsiä.




2 comments:

  1. Vitsi oon kyllä kateellinen, mielettömän kivannäköisiä heppoja sielä:)

    ReplyDelete
  2. Se on paljon hienomman näkönen kuvissa kuin livenä... ainakin nyt kun on seissyt vuoden sen harja oli ku länkkärillä ja karva muutenki pitkä ja kaikki lihakset tippunu.. mut kyllä siitä hieno tulee kunhan pääsee jumppaaman!

    ReplyDelete