Monday, January 21, 2013

Kummallisia asioita

Piti hetken miettiä otsikkoa ja "Kummallisia asioita", kaikessa runollisuudessaan, on varmaan lähinnä sitä mistä tämä postaus kertoo. Elikä farmilla tapahtuu siis kerrassaan kummallisia asioita alkaen hevosten terveysongelmista. Yhdellä tiineellä tammalla Rickillä on maailman oudoimman muotoiset etukaviot joihin vaan randomisti kiinnitin huomiota yksi päivä. Kärki on suora samalla tavalla kuin ihmisten ranskalaisessa manikyyrissä?? No, onneksi katsoin asiaa sillä oikeasta vuohisesta löytyi jotain vielä kummallisempaa; joku patin/haavan/syylän/paiseen välimuoto joka oli tulehtunut ja märki. Ricki on ilmeisesti todella herkkä infektioille ja Floridassa on ongelmana haavoihin munivat kärpäset (ja muut ötökät), joten jokainen haava pitää ottaa vakavasti hoitoon. Aika isoihin mittoihin mentiinkin sen hoidossa; patti pitää repiä joka päivä auki ja verille betadinellä, päälle pitää laittaa samaa keltaista tahnaa jota hevosille annetaan oraalisesti madotuksessa, ja se pitää sitoa. Lisäksi se saa antibioottia pulverina ruoassa ja Gina antaa toista antibioottia päivittäin suoneen. Tämä tamma abortoi 9kk kohdalla varsansa, joten sen terveydestä on pidettävä erityistä huolta ettei sen keho ärsyynny mistään. Hormonitoiminnan kontrolloimiseksi se saa myös 10ml Regumatea päivässä ja sen LA on maaliskuussa. Kuvissa kaviot ja haava.




Sitten toinen tamma, Velvet, sai toissayönä ähkyn. Floridan hiekka on erilaista kuin normaali hiekka; sellaista tomuista ja todella hienoa, joten kaikki hevoset ovat Psyllium-kuureilla. Ilmeisesti tässä vuoden sisällä kun Gina on asunut täällä (muuttivat Georgiasta) monet ovat saaneet hiekkaähkyjä. Annettiin kipulääke suoneen ja talutettiin paljon, nyt tamma on ihan ok.

Siivosin eilen karsinoita ja löysin ison valkoisen simpukan yhdestä karsinasta??



Lisäksi ainoa tamma joka ei ole tiine, ponitamma Mia, oli vahvassa kiimassa muutaman päivän ajan ja sain tehtäväksi kerätä sen pissaa ämpäriin. Kiimaisen tamman virtsaa käytetään orien härnäämiseen siitoskaudella kun kerätään siementä, joten sitä pitää varastoida. No, Mia sitten pissi menemään kun talutin sitä orien tarhojen edestä ja kaikki 4 oria härskiintyi tuosta pienestä ponista niin että saivat massiiviset erektiot. Keräsin siinä sitten pissaa ämpäriin, ja tilanteesta teki vielä häiriintyneemmän se, että unohdin 3-v poniorimme Stanleyn joka on vapaana tilalla. Stanley juoksi koko farmin toiselta puolelta, hänkin erektoituneena, Miaa ja minua kohti josta muut orit suuttuivat ihan helvetisti. Ruben, joka on kaikista oreista dominoivin ja hankalin, ejakuloi ilmaan, kun koitin pakottaa Mian "turvaan" nylkyttävältä Stanleylta. On todella hankalaa saada kiimasta lamaantunut pissaava tamma liikkumaan... Ja kaikki tämä tapahtui muutaman minuutin sisällä...

Ja jotta asiat eivät olisi tarpeeki outoja, olen nyt kiinnittänyt huomiota yhteen keski-ikäiseen naiseen joka kävelee farmin ohi joka aamu. Hän raahaa aina isoa oksaa mukanaan, joka ei kuitenkaan ole koskaan sama oksa. Miksi, oi miksi? Täällä landella meininki on välillä aivan liian Twin Peaks.

Twin Peaksin "Log Lady"...the owls are not what they seem. Hyihyihyihyi.

No comments:

Post a Comment